Продукти за 2 порции:
• 6 моркова
• 2 ч.ч. зеленчуков бульон
• 1 глава лук
• 1/2 ч.ч. соев сос
• 2 ч.л. къри на прах
• сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме морковите и ги нарязваме на едро. Слагаме ги в тенджерка заедно с обелената цяла глава лук, заливаме с бульона, слагаме къри и варим, докато морковите омекнат.
Пасираме продуктите през сито, връщаме ги в супата и бъркаме, докато получим гладка смес. Накрая прибавяме соевият сос и варим още 10-15 мин /ако е необходимо, доливаме още малко бульон/.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...