Кулинарни рецепти » Крем супа от зрял фасул със сметана

 Крем супа от зрял фасул със сметана

Продукти за 8 порции:

• 1 1/2 ч.ч. зрял фасул
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 корен магданоз
• 1 с.л. доматено пюре
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. прясна сметана /или прясно мляко/
• 2 жълтъка
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го отцеждаме.

Нарязваме на ситно лука, чесъна, магданозения корен и моркова. Размиваме доматеното пюре в 1 к.ч. вода.

Слагаме фасула в тенджера под налягане и наливаме 2-3 ч.ч. вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляваме огъня и варим 10 мин.

Изливаме водата от тенджерата, прибавяме нарязаните зеленчуци и размитото доматено пюре, наливаме 2 л нова вода, затваряме и варим 30 мин, след като тенджерата започне да съска.

Пасираме сварените фасул и зеленчуци и връщаме пюрето в отварата.

Разбиваме жълтъците заедно със сметаната, загряваме ги на огъня /без да кипваме/ и ги сипваме в готовата супа. Прибавяме маслото, посоляваме и поръсваме със ситно нарязаните копър и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало