Кулинарни рецепти » Говеждо по ловчански

 Говеждо по ловчански

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г говеждо месо
• 4 зелени пиперки
• 4 домата
• 1-2 скилидки чесън
• 1,5 ч.ч. вода
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Счукваме чесъна, а лука нарязваме на ситно. Измиваме месото и го нарязваме на парченца.

В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото и слагаме лука да се пържи 2-3 мин. Поръсваме парчетата месо със сол и черен пипер, овалваме ги в брашното и ги запържваме при лука, като непрекъснато бъркаме. Прибавяме чесъна, размитото доматено пюре, червения пипер и ситно нарязан магданоз.

Заливаме с водата, посоляваме на вкус, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 15 мин. След това отваряме тенджерата прибавяме нарязаните чушки и домати, затваряме и варим още 5 мин след като започне да съска.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало