Кулинарни рецепти » Говеждо по ловчански

 Говеждо по ловчански

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г говеждо месо
• 4 зелени пиперки
• 4 домата
• 1-2 скилидки чесън
• 1,5 ч.ч. вода
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Счукваме чесъна, а лука нарязваме на ситно. Измиваме месото и го нарязваме на парченца.

В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото и слагаме лука да се пържи 2-3 мин. Поръсваме парчетата месо със сол и черен пипер, овалваме ги в брашното и ги запържваме при лука, като непрекъснато бъркаме. Прибавяме чесъна, размитото доматено пюре, червения пипер и ситно нарязан магданоз.

Заливаме с водата, посоляваме на вкус, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 15 мин. След това отваряме тенджерата прибавяме нарязаните чушки и домати, затваряме и варим още 5 мин след като започне да съска.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало