Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг свинско месо
• 2 с.л. мазнина
• 5 глави лук
• 1 глава чесън
• 250 г гъби
• 1 с.л. брашно
• 5 домата
• 1 к.ч. вино
• някоко резенчета лимон
• черен пипер, чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на дребни парчета и го запържваме в мазнината. Слагаме и нарязания лук, скилидките чесън, нарязаните гъби.
После добавяме брашното и настърганите домати, чубрицата, черния пипер и виното. Пускаме и резенчетата лимон.
Посоляваме и оставяме да ври на бавен огън, докато остане на мазнина. Поднасяме с гарнитура от задушен ориз или картофено пюре.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...