Кулинарни рецепти » Овчи езици по провансалски

 Овчи езици по провансалски

Продукти: (за 4 порции)

• 4-5 овчи езика
• 150 г сланина
• 3-4 главички лук
• 2-3 с.л. зехтин
• сокът от половин лимон
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме езиците, обливаме със студена вода и веднага ги обелваме. Нарязваме ги на тънки ивички.

В огнеупорен стъклен съд правим подложка от нарязания на филийки лук, върху него редим от езиците, отгоре слагаме нарязана на кубчета сланинка. Поръсваме със сол и черен пипер и заливаме с малко зехтин. Повтаряме процедурата.

Захлупваме с капак тенджерата и задушаваме езиците във фурната. Преди сервиране ги поливаме с лимоновия сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало