Кулинарни рецепти » Омлет по италиански

 Омлет по италиански

Продукти:

• 8 яйца
• 150 г извара
• 2-3 с.л. течна сметана
• масло за пържене
• сол, черен пипер
• 2 ивици бекон (100 г)
• 2 домата
• половин глава лук
• 2 с.л. зехтин
• 2 с.л. бяло вино
• 1 скилидка чесън
• 1 ч.л. риган
• по 1 щипка босилек и захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и ги овкусяваме с подправките. Разтопяваме маслото в тиган и изсипваме 1/4 от яйчената смес. Запържваме само от долната страна. Получения омлет прегъваме на две, слагаме от изварата и прегъваме на още две.

Настъргваме лука и доматите. Слагаме зехтин в тигана и запържваме лука. Прибавяме накълцания бекон и чесъна и накрая наливаме виното. Овкусяваме и слагаме доматите.

Подредените сгънати омлети заливаме с доматения сос и запичаме 10 минути на 240ºС. Може да се поръсят с кашкавал.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало