Продукти:
• 1 глава целина
• 4 жълтъка
• 6 белтъка
• 1 ч.л. брашно
• 1 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме целината и я нарязваме на кубчета. Подправяме със сол, черен пипер и ситно скълцан магданоз.
Разбиваме жълтъците с брашното и внимателно прибавяме разбитите на пяна белтъци.
В сгорещеното олио позапържваме малко целината, заливаме с яйцата и изпържваме омлета от двете страни. Поднасяме го сгънат на две.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...