Кулинарни рецепти » Телешки дроб с лук

 Телешки дроб с лук

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г телешки черен дроб
• 300 г лук
• 1 к.ч. червено вино
• 1 1/2 к.ч. олио
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме черния дроб от ципите и го нарязваме на парченца.

В сгорещеното олио запържваме нарязания на тънки филийки лук. Изваждаме го с решетеста лъжица и в същата мазнина слагаме дроба и леко го запържваме, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица.

Връщаме изпържения лук, наливаме виното и варим 2-3 мин на умерен огън, без да захлупваме. Посоляваме, поръсваме със ситно нарязан магданоз и веднага поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало