Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг спанак
• половин пакетче краве масло
• 150 г ориз
• 1 глава лук
• 200 г салам
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме спанака, измиваме го и го пущаме за 2 мин във вряща вода, след което го изцеждаме през гевгир, нарязваме го едро и го смачкваме. Изсипваме го в тенджера под налягане и наливаме 2 ч.ч. вода.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим спанака 15 мин. След това го изваждаме и отново го изцеждаме през гевгир, а тенджерата измиваме и подсушаваме.
Загряваме маслото в подсушената тенджера и запържваме изчистения, измит и подсушен ориз. Наливаме 1 ч.ч. вода или бульон, прибавяме спанака, ситно нарязаните лук и салам, посоляваме и подправяме на вкус с лимонов сок и черен пипер.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 10 мин.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...