Кулинарни рецепти » Спанак с ориз и салам

 Спанак с ориз и салам

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг спанак
• половин пакетче краве масло
• 150 г ориз
• 1 глава лук
• 200 г салам
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме спанака, измиваме го и го пущаме за 2 мин във вряща вода, след което го изцеждаме през гевгир, нарязваме го едро и го смачкваме. Изсипваме го в тенджера под налягане и наливаме 2 ч.ч. вода.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим спанака 15 мин. След това го изваждаме и отново го изцеждаме през гевгир, а тенджерата измиваме и подсушаваме.

Загряваме маслото в подсушената тенджера и запържваме изчистения, измит и подсушен ориз. Наливаме 1 ч.ч. вода или бульон, прибавяме спанака, ситно нарязаните лук и салам, посоляваме и подправяме на вкус с лимонов сок и черен пипер.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало