Кулинарни рецепти » Зеленчукова салата

 Зеленчукова салата

Продукти:

· 1 средно голям патладжан
· 2-3 пресни домата
· 4 изпечени пиперки
· 4 твърдо сварени яйца
· 1 глава чесън
· 2-3 с.л. майонеза
· 2 стръкчета магданоз
· олио и сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжана на кръгчета и го запържваме в силно сгорещено олио. Нарязваме доматите на кръгли филийки и леко ги посоляваме. Чушките нарязваме на тънки ленти. Счукваме главата чесън с 1 ч.л. сол и добавяме по малко 3 с.л. олио до получаване на гъста еднородна каша.

Нареждаме салатата в подходящи чинийки, като започваме с резенче домат, върху него пласт от нарязаните чушки, тънък слой от чесновата смес. Следва кръгче патладжан, върху него ред чушки и чесън и накрая - домат.

Поднасяме предястието украсено с твърдо сварено яйце, шприцована майонеза и стръкче магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало