Продукти:
• 400 г къси макарони (ригатони)
• 500 г домати
• 250 г моцарела
• 1 жълта пиперка
• 2 скилидки чесън
• 2 с.л. балсамов оцет
• 4 с.л. зехтин
• 1 с.л. каперси
• 1 с.л лимонов сок
• 2 с.л. наситнен магданоз
• 2 с.л. наситнен розмарин
• 1 с.л. ситно нарязана мента (или джоджен)
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Счукваме чесъна и го разбиваме с оцета и зехтина. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Нарязваме доматите и чушката, смесваме ги с наситнените листни подправки, заливаме с приготвения дресинг и разбъркваме. Прибавяме тази смес към сварените и отцедени макарони. Слагаме и нарязаната на кубчета моцарела.
Разбъркваме салатата, сипваме я в широка чиния за сервиране и подправяме с лимоновия сок.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...