Продукти: (за 4 порции)
• 250 г сухи гъби
• 1 глава лук
• 2-3 яйца
• 1 филия бял хляб
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 1 бучка краве масло
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накисваме гъбите във вода за една нощ. Нарязваме ги на ситно и ги смесваме с настъргания лук, накиснатия в млякото хляб, солта, черния пипер и жълтъците.
От сместа правим кюфтета, които овалваме в брашно и в разбитите белтъци. Пържим в сгорещената мазнина.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...