Продукти: (за 4 порции)
• 8 малки твърди домата
• 60 г сирене
• 1 яйце черен пипер, сол
• брашно и галета за овалване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите, издълбаваме сърцевината и ги напълваме с настърганото и намачкано сирене. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, овалваме ги в брашно, яйце и галета и пържим в голямо количество мазнина.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...