Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг патладжани
• 200 г сирене
• 4 яйца
• 4 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните, нарязваме ги на филийки по дължина, осоляваме и оставяме да престоят 30 мин в наклонен съд, за да се отцеди горчивият сок. Овалваме филийките в брашното и пържим от двете страни до светло златисто.
Приготвяме плънка от натрошеното сирене, 2 яйца, черния пипер и ситно нарязания магданоз. Мажем с тази смес половината от изпържените патладжанени филийки. Покриваме всяка намазана филийка с ненамазана.
Овалваме бюреците в брашно, потапяме ги в останалите добре разбити яйца и пържим в сгорещена мазнина.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...