Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг брюкселско зеле
• 100 г краве масло
• 3 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В тенджера под налягане наливаме 1 ч.ч. подсолена вода, слагаме метална скара и върху нея нареждаме зелето. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 3 мин.
Отваряме тенджерата и изливаме водата. Заливаме зелето с 2 л студена вода и го оставяме за 5 мин в нея. След това изливаме и тази вода, наливаме 1 ч.ч. чиста вода, посоляваме, затваряме тенджерата и варим 3 мин след като започне да съска.
Прехвърляме свареното зеле в тиган със сгорещена мазнина и го запържваме. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и подправяме със счукания чесън.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...