Кулинарни рецепти » Пържено брюкселско зеле

 Пържено брюкселско зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг брюкселско зеле
• 100 г краве масло
• 3 скилидки чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В тенджера под налягане наливаме 1 ч.ч. подсолена вода, слагаме метална скара и върху нея нареждаме зелето. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 3 мин.

Отваряме тенджерата и изливаме водата. Заливаме зелето с 2 л студена вода и го оставяме за 5 мин в нея. След това изливаме и тази вода, наливаме 1 ч.ч. чиста вода, посоляваме, затваряме тенджерата и варим 3 мин след като започне да съска.

Прехвърляме свареното зеле в тиган със сгорещена мазнина и го запържваме. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и подправяме със счукания чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало