Кулинарни рецепти » Пържено брюкселско зеле

 Пържено брюкселско зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг брюкселско зеле
• 100 г краве масло
• 3 скилидки чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В тенджера под налягане наливаме 1 ч.ч. подсолена вода, слагаме метална скара и върху нея нареждаме зелето. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 3 мин.

Отваряме тенджерата и изливаме водата. Заливаме зелето с 2 л студена вода и го оставяме за 5 мин в нея. След това изливаме и тази вода, наливаме 1 ч.ч. чиста вода, посоляваме, затваряме тенджерата и варим 3 мин след като започне да съска.

Прехвърляме свареното зеле в тиган със сгорещена мазнина и го запържваме. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и подправяме със счукания чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало