Кулинарни рецепти » Задушен алабаш

 Задушен алабаш

Продукти: (за 4 порции)

• 1 по-голям алабаш
• 60 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. захар
• 1 ч.ч. прясна сметана
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме алабаша и го нарязваме на резенчета, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещена мазнина.

Отцеждаме и ги прехвърляме в тенджера под налягане. Заливаме със сметаната, в която сме размили доматеното пюре. Прибавяме захарта, черен пипер и сол на вкус.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин. Преди да поднесем, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало