Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пресни гъби
• 1 глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 100 г сирене
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 2 к.ч. разтопено краве масло /или олио/
• сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме в мазнината ситно нарязания лук. Прибавяме нарязанете на малки парченца гъби, запържваме ги 4-5 мин, отстраняваме от огъня.
Поръсваме червения пипер, посоляваме, разбъркваме, наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, слагаме нарязаното на парчета сирене, захлупваме и задушаваме, докато гъбите омекнат. Накрая поръсваме с черен пипер.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...