Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг агнешко месо от плешката
• половин пакетче краве масло
• 3 яйца
• 4-5 скилидки чесън
• 1 кофичка овче кисело мляко
• вегета на вкус
• черен пипер, мащерка, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и нарязваме месото на малки късчета. Посоляваме и поръсваме с подправките.
Разтапяме маслото в тавичка, слагаме вътре късчетата месо, покриваме с алуминиево фолио и печем 30-40 мин в умерена фурна.
Разбиваме добре яйцата, прибавяме млякото и счукания чесън и с получения сос заливаме месото. Запичаме още няколко минути, за да стегнат яйцата.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...