Продукти: (за 5 порции)
• 800-900 г телешко месо
• 700-800 г дюли
• 1,5 с.л. захар
• 1 препълнена с.л. брашно
• 1 пакетче краве масло
• 2-3 глави лук
• канела, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме дюлите на по 3-4 резена, без да ги белим. Почистваме ги от семената, овалваме ги в брашно и ги запържваме в разтопеното масло, като внимаваме да не потъмнеят.
В същата мазнина запържваме обеления и настърган лук и нарязаното на кубчета телешко месо. След това наливаме малко топла вода, посоляваме и задушаваме, докато месото омекне.
Нареждаме отгоре запържените дюли и оставяме ястието да ври на тих огън. Когато яхнията е почти готова, прибавяме захарта и препеченото брашно, а след това и канелата.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...