Кулинарни рецепти » Агнешка плешка, пълнена с лук

 Агнешка плешка, пълнена с лук

Продукти:

• 1 агнешка плешка
• 2 жълтъка
• 1 с.л. брашно
• 1 филия сух бял хляб
• 2-3 моркова
• 10-15 главички лук
• 1 к.ч. олио
• черен и червен пипер
• магданоз, захар, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме агнешката плешка, измиваме я и внимателно отстраняваме костите.

Накисваме в прясно мляко среда от бял хляб. Изстискваме, прибавяме сол, черен пипер, ситно нарязан магданоз, 1 с.л брашно, 2 жълтъка. Разбъркваме добре сместа и пълним с нея плешката.

Увиваме стегнато на руло, пристягаме с канап, поръсваме с червен пипер и слагаме в тенджера с много мазнина да се изпържи от всички страни до зачервяване. След това наливаме 2 ч.ч. бульон или гореща вода, захлупваме добре и оставяме да се вари на тих огън, до пълното увиране на месото.

Нарязваме на кръгчета 2-3 млади моркова и ги запържваме в мазнина. Очистваме 15-20 дребни главички лук без да ги режем и ги пущаме за 5 мин. във вряща подсолена вода.

Изваждаме лукчетата и ги слагаме в тиган с мазнина, посоляваме с малко сол и ситна захар, заливаме с с половин ч.ч. бульон или гореща вода и оставяме да се варят, докато се изпари водата, а лукчетата се изпържат до златист цвят.

Изваждаме готовото руло, освобождаваме го от канапа и го слагаме в широка чиния. Заливаме го със соса, в който е вряло и гарнираме с изпържените лукчета и моркови.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало