Кулинарни рецепти » Чорбаджийски качамак

 Чорбаджийски качамак

Продукти:

• 1 ч.ч. царевично брашно
• 1 ч.ч. пшенично брашно
• 5 картофа
• 1/2 пакетче масло
• 1ч.л. червен пипер
• 2 л вода
• 700 г телешко месо
• 3 стръка праз
• 3 домата
• 1 дафинов лист
• чубрица, бахар
• черен и червен пипер
• олио, сол

Начин на приготвяне:

Във вряща подсолена вода изсипваме при непрекъснато бъркане двата вида брашно. Варим около 45 минути, след което прибавяме сварените и намачкани картофи.

Вземаме от сместа, правим топки, които топим в горещо масло с червен пипер и ги редим в купички.

Месото нарязваме на парченца и го варим 15 минути заедно с бахара и дафиновия лист.

Изваждаме месото, отцеждаме и го задушаваме около час заедно с нарязания на ситно праз, настърганите домати, чубрицата и пиперите. Посоляваме и сипваме върху качамачените топки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало