Кулинарни рецепти » Овнешко паприкаш

 Овнешко паприкаш

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г овнешко /шилешко/ месо
• 500 г пиперки “Сиврия”
• 4-5 домати
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. мазнина
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките и ги нарязваме на едри парчета. Обелваме доматите и също ги нарязваме на едро.

Почистваме, измиваме и нарязваме месото на порции. Слагаме го да се пържи в сгорещената мазнина. Когато месото се позачерви, посоляваме и прибавяме ситно нарязания лук и моркова, нарязан на тънки колелца. Позапържваме и зарзавата, наливаме гореща вода, колкото да покрие месото, и варим на умерен огън.

Когато месото поомекне, прибавяме нарязаните чушки и домати и продължаваме да варим, докато ястието остане на мазнина. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало