Кулинарни рецепти » Говежда яхния

 Говежда яхния
(Мексико)

Продукти:

• 400 г говеждо месо
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 4 с.л. зехтин
• 2 домата
• 1 к.ч. месен бульон
• 1 с.л. стафиди
• 1 ч.л. оцет
• 1 щипка счукан кимион
• стрит карамфил
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме месото в леко подсолена вода, отцеждаме и го нарязваме много ситно.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги пържим в сгорещената мазнина. След 5 мин прибавяме обелените и настъргани домати, а малко по-късно – месото.

Разбъркваме добре, наливаме бульона и добавяме останалите продукти. Захлупваме, намаляме огъня и задушаваме 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало