Продукти: (за 4 порции)
• 4 телешки котлета
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• 1-2 зърна карамфил
• 2-3 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. доматен сок
• сол
Начин на приготвяне:
Начукваме леко котлетчетата с дървено чукче, посоляваме ги и ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.
Изваждаме ги, слагаме ги в тенджера и ги заливаме с разтопеното масло и гореща вода, колкото да ги покрие. Посоляваме на вкус и прибавяме скилидките чесън, дафиновия лист и главата лук, върху която сме наболи карамфилчетата. Варим ястието на тих огън, докато месото омекне напълно.
Препичаме брашното в сух тиган и го разреждаме с доматения сок, така че да получим рядък сос, който изсипваме върху месото. Варим ястието още няколко минути и го отстраняваме от огъня. Изваждаме котлетите в чиния и ги заливаме със соса.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...