Кулинарни рецепти » Пълнено агнешко бутче със зеленчуков сос

 Пълнено агнешко бутче със зеленчуков сос

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 агнешко бутче
• 250 г кайма /смес/
• 1 филия сух хляб
• 5 стръка зелен лук
• 1 яйце
• 1 к.ч. мазнина
• 2 моркова
• 2 картофа
• 1 малка глава целина
• 1 дафинов чист
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме бутчето по дължина и изваждаме коста. Начукваме месото и посоляваме.

Смесваме каймата с разбитото масло, накиснатия и отцеден хляб, ситно нарязания лук, яйцето, магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разстиламе плънката върху месото, навиваме го на руло и го завързваме. Запържваме го в сгорещената мазнина, докато се зачерви равномерно.

Прибавяме морковите, картофите, целината, дафиновия лист и 10-15 зърна черен пипер. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода и задушаваме на умерен огън.

Щом месото омекне го изваждаме, а зеленчука претриваме и връщаме в соса. Прибавяме брашното, размито във виното, и варим 5-6 мин. Нарязваме рулото на филийки и го заливаме с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало