Кулинарни рецепти » Заек по сицилиански

 Заек по сицилиански

Продукти: (за 5 порции)

• 1 заек около 2 кг, нарязан на 10 парчета
• 1 винена чаша бяло вино
• 2 с.л. винен оцет
• 3 с.л. оцет “Балсамико”
• 75 г сланина, нарязана на тънко
• 1 голяма глава лук
• 50 г стафиди
• 24 малки маслини
• 2 дафинови листа
• 3 с.л. зехтин
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Измиваме парчетата заешко месо и ги подсушаваме. Нарязваме сланината на ленти. Измиваме маслините, обелваме главата лук и я нарязваме на ситно.

Сипваме зехтина в тенджерата с незагарящо дъно, загряваме на огъня и слагаме парчетата заек. Обръщаме от двете страни, докато порозовеят. Отделяме в чиния и махаме половината от зехтина.Слагаме в тенджерата сланината и лука. Разбъркваме непрекъснато, докато се зачервят.

Връщаме обратно заешкото и добавяме маслините, стафидите, дафиновите листа, солта и черния пипер. Сипваме бялото вино и винения оцет, оставяме на умерен огън, като от време на време разбъркваме ястието.

Когато заешкото омекне, добавяме оцета “Балсамико” и разбъркваме около 2 минути. Сервираме ястието топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало