Кулинарни рецепти » Рагу

 Рагу

Продукти: (за 2 порции)

• 250 г телешко месо
• 2 с.л. олио
• 1 малка глава лук
• половин морков
• 1 картоф
• 1 парче целина
• 2 домата от консерва
• 2 с.л. грах от консерва
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки парчета и го запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме до омекване ситно нарязания лук. Прибавяме нарязаните на дребни кубчета целина и морков. Връщаме месото и заливаме с топла вода.

Задушаваме, докато месото малко омекне. Добавяме нарязаните на кубчета картофи, а след няколко минути - граха и обелените и нарязани на дребно домати. Посоляваме ястието и го задушаваме на умерен огън. След отстраняване от огъня поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало