Продукти:
• 200 г леща
• 50 г бадеми
• 60 г сушени кайсии
• 1 глава лук
• 1 пакетче краве масло
• 200 г ориз
• 200 г телешки шол
• джоджен, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме кайсиите на малки парченца и ги заливаме с вряла вода. Попарваме бадемите, обелваме ги, нарязваме ги на люспи и леко ги изпържваме в сух тефлонов тиган. Сгорещяваме масло и изпържваме наситнения лук.
Сваряваме изчистения и изплакнат в няколко топли води ориз в 500 мл подсолена вода. Отцеждаме го. Месото нарязваме на малки парченца.
Смесваме изчистената и измита леща, изстиналия ориз и месото. Прибавяме останалото масло, наливаме малко гореща вода и задушаваме. Подправяме със сол и черен пипер.
Отцеждаме кайсиите от водата, наръсваме ги с джоджен и заедно с бадемите ги прибавяме в задушените продукти.
Загряваме всичко, разбъркваме хубаво, обилно наръсваме с копър и сервираме ястието топло.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...