Кулинарни рецепти » Рагу с агнешко месо

 Рагу с агнешко месо

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г агнешко месо
• 1,5 к.ч. олио
• 1 връзка зелен лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 моркова
• половин глава целина
• 150 г гъби
• 500 г грах
• 10-15 малки лукчета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го задушаваме в част от мазнината и малко вода. Щом омекне, го изваждаме в чиния.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и брашното. Прибавяме червения пипер и доматеното пюре, посоляваме и разреждаме с гореща вода. Щом сместа заври, връщаме месото.

Нарязваме целината, морковите и гъбите на филийки. Задушаваме ги в останалата мазнина, докато омекнат, и ги прибавяме към месото заедно с лукчетата и граха. Доваряваме ястието на слаб огън. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало