Продукти: (за 4 порции)
• 600 г агнешко месо
• 1 к.ч. олио
• 1 връзка пресен лук
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 300 г тиквички
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан пресен джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото, измиваме го, нарязваме го на хапки и го слагаме в предварително загрята суха тенджера. Държим на огъня, без да захлупваме, докато водата от месото се изпари. Тогава наливаме половината от олиото и като разбъркваме месото с дървена лъжица, го изпържваме.
Запържваме в останалата мазнина ситно нарязания лук. Прибавяме предварително препеченото брашно и също го позапържваме. Накрая поръсваме с червения пипер, посоляваме на вкус, разбъркваме добре и сипваме сместа при месото.
Прибавяме обелените и нарязани на малки кубчета тиквички. Наливаме малко топла вода, захлупваме и варим на тих огън. Когато месото и тиквичките омекнат, поръсваме със ситно нарязани магданоз и пресен джоджен и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...