Кулинарни рецепти » Свинско задушено Сун Дунпо

 Свинско задушено Сун Дунпо
/Китай/

Продукти: (за 10 порции)

• 2 кг свинско месо от рибиците
• 10-15 с.л. соев сос
• 8 с.л. захар
• 10 с.л. вино
• 1 голяма глава лук
• 5 ч.л. джинджифил

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на едри парчета. Потапяме го за малко във вряща вода, а после го изплакваме със студена.

Слагаме месото в дълбок съд с капак. Заливаме със соевия сос и виното, добавяме ситно нарязания лук и задушаваме на силен огън. Когато месото стане светлокафяво, добавяме захарта и доливаме вряща вода, колкото да го покрие. Поръсваме с джинджифил.

Задушаваме ястието като първия половин час задушаваме на посилен огън, а след това намаляме огъня и задушаваме още половин час. Сосът трябва да стане плътен.

Преди да поднесем ястието, пресипваме го в по-дълбока чиния и на водна баня задушаваме още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало