Кулинарни рецепти » Агнешко руло

 Агнешко руло
/Франция/

Продукти: (за 6 порции)

• 1,5 кг агнешко бутче
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. червено вино
• 60 г краве масло
• 1 парченце сланина
• 1 с.л. брашно
• 3-4 морковчета от туршия
• 2-3 глави чесън
• магданоз, чубрица
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме бутчето, начукваме го леко и го разстиламе като шницел. Поръсваме със сол, чубрица, черен и червен пипер. На няколко места набождаме скилидки чесън.

Нареждаме твърдо сварените яйца в тясната част на месото и около тях слагаме парченца сланина, морковчета и скилидки чесън. Навиваме месото на руло и го завързваме. Изпържваме го от всички страни до зачервяване.

Заливаме рулото с 3 ч.ч. гореща вода и виното, прибавяме чесън, парченца сланина, чубрица и малко сол. Варим на умерен огън. Щом месото се свари, правим запръжка с брашното и червения пипер и доваряваме още 5-6 мин.

Нарязваме рулото на филийки и при сервиране го заливаме със соса от варенето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало