Продукти: (за 4 порции)
• 800 г крехко агнешко месо
• 1 к.ч. олио
• 4 глави лук
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. ориз
• 1/2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото, подсушаваме го и го нарязваме на кубчета.
В съд с част от мазнината запържваме най-напред месото, а след това – ситно нарязания лук /докато остане на мазнина/. Прибавяме размитото в малко вода доматено пюре, червения пипер и 1 к.ч. гореща вода. Посоляваме и задушаваме, докато водата се изпари. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и оставяме на топло.
В друг съд с останалата мазнина запържваме ориза до златисто. Заливаме с 2 ч.ч. гореща вода, посоляваме и оставяме да къкри на тих огън, докато оризът се свари.
Разделяме продуктите на четири.
В дълбока купичка слагаме месото, отгоре допълваме с ориза и притискаме сместа. Обръщаме кебапа върху чиния така, че месото да остане отгоре. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и с черен пипер и поднасяме.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...