Продукти:
• 1 кг кайма /смес/
• 1 глава лук
• 1-2 домата /може и от консерва/
• 1 лимон
• 4-5 по-големи стръка праз
• 4-5 с.л. олио
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Загряваме олиото и пържим в него нарязания на ситно лук до поруменяване, а после и каймата, докато се раздроби добре. Подправяме с размития в малко хладка вода червен пипер, нарязаните на дребни парченца домати, солта и черния пипер. Разбъркваме добре и сваляме от котлона.
Обеления праз нарязваме на парченца с дължина 3 см. Половината от праза настиламе на дъното на по- разлата тенджера, отгоре изсипваме каймата, която разпределяме равномерно и я покриваме с тънки резенчета обелен лимон, на който сме махнали семките, за да не придадат горчив вкус на ястието.
Отгоре подреждаме плътно остатъка от праза, наливаме толкова топла вода, колкото да го покрием и варим на умерен котлон, като не разбъркваме ястието.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...