Кулинарни рецепти » Варена мусака

 Варена мусака

Продукти:

• 1 кг кайма /смес/
• 1 глава лук
• 1-2 домата /може и от консерва/
• 1 лимон
• 4-5 по-големи стръка праз
• 4-5 с.л. олио
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Загряваме олиото и пържим в него нарязания на ситно лук до поруменяване, а после и каймата, докато се раздроби добре. Подправяме с размития в малко хладка вода червен пипер, нарязаните на дребни парченца домати, солта и черния пипер. Разбъркваме добре и сваляме от котлона.

Обеления праз нарязваме на парченца с дължина 3 см. Половината от праза настиламе на дъното на по- разлата тенджера, отгоре изсипваме каймата, която разпределяме равномерно и я покриваме с тънки резенчета обелен лимон, на който сме махнали семките, за да не придадат горчив вкус на ястието.

Отгоре подреждаме плътно остатъка от праза, наливаме толкова топла вода, колкото да го покрием и варим на умерен котлон, като не разбъркваме ястието.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало