Продукти: (за 3-4 порции)
• 1 свинско коляно
• 600 г кисело зеле
• 1 глава лук
• 500 г шунка
• 1 ч.ч. бяло вино
• 20 г свинска мас
• оцет, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме кожата от свинското коляно, посоляваме и изпичаме до омекване.
Изпържваме в сгорещената мас ситно нарязания лук, прибавяме добре отцеденото нарязано зеле, заливаме с виното и задушаваме под плътно прилягащ капак до омекване.
Към края прибавяме нарязаната на ивички шунка. Поръсваме черен пипер върху омекналото зеле, леко посоляваме и подкиселяваме. Поднасяме с печеното коляно и варени картофи.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...