Продукти:
• 1 кг свинско месо
• 400 г сушени сливи
• 3-4 глави лук
• 1-2 домата
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото и го нарязваме на порции. Изкисваме сливите в хладка вода и отстраняваме костилките им.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме месото, сипваме настърганите домати и поръсваме червения пипер. Посоляваме на вкус и продължаваме да задушаваме на умерен огън.
След 15 мин добавяме сливите, наливаме 1 ч.ч. топла вода и доваряваме ястието. Накрая поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...