Кулинарни рецепти » Зелен фасул със сметана

 Зелен фасул със сметана

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг зелен фасул
• 40 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 малка главичка лук
• 100 г заквасена сметана
• 1-2 ч.ч. зеленчуков бульон
• копър, магданоз
• черен пипер, оцет, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме фасула на парченца и го заливаме с малко подсолена вода. Задушаваме, докато омекне, и прецеждаме.

Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Щом поомекне, сипваме брашното и също го позапържваме. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и копър, наливаме горещия бульон и възваряваме.

Прибавяме фасула и разбитата сметана, подправяме с оцет, черен пипер и сол на вкус и варим 5-6 мин на умерен огън, като непрекъснато бъркаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало