Продукти: (за 4-5 порции)
• 2-3 печени зелени чушки
• 4-5 моркова
• 1 ч.ч. сварени гъби
• 4-5 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. горчица, магданоз
• сол
За соса:
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 60 г краве масло
• 4-5 с.л. брашно
• 150 г кашкавал.
Начин на приготвяне:
Сваряваме в леко подсолена вода нарязаните на кръгчета моркови.
В дълбока купа слагаме ситно нарязаните гъби, морковите, нарязаните на ивици чушки, ситно нарязания магданоз, горчицата и нарязаните на кубчета яйца.
Заливаме със сос, приготвен от запърженото в маслото брашно, което сме разредили с млякото при непрекъснато бъркане. Посоляваме и обилно поръсваме с настърган кашкавал.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...