Кулинарни рецепти » Зрял фасул с лапад

 Зрял фасул с лапад

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г зрял фасул
• 2 връзки лапад
• 3 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, девисил, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим на умерен огън, докато поомекне.

Нарязваме лапада на ивички и заедно със ситно нарязаните лук и чесън го задушаваме в половината мазнина и малко вода.

Щом омекне, поръсваме брашното и червения пипер, разбъркваме и изсипваме сместа при боба. Посоляваме ястието, наливаме олиото и варим още 20-30 мин на слаб огън. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязани девисил и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало