Продукти: (за 4 порции)
• 2 ч.ч. зрял боб
• 1 непълна ч.ч. ориз
• 1 стрък праз
• 500 г кисело зеле
• 6-7 с.л. олио
• 1 с.л. червен пипер
• зелева чорба, сол
Начин на приготвяне:
Киснем боба 1 нощ в подсолена вода. Сутринта го измиваме от солта и го варим в малко вода и 2 с.л. олио до омекване на зърната.
Нарязваме много ситно праза и го задушаваме в останалата мазнина. Прибавяме нарязаното зеле и червения пипер и продължаваме задушаването.
Разреждаме с 2 ч.ч. зелев сок и сипваме ориза. Варим 15 мин на слаб огън и прибавяме боба. При нужда разреждаме ястието със смес от зелева чорба и вода. Оставяме го да къкри на слаб огън.
Готовото ястие трябва да бъде чисто, без сос. Преди поднасяне поръсваме обилно с черен пипер.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...