Продукти:
• 500 г дребни печурки
• 1 глава ситно нарязан лук
• 1 с. л. зехтин
• 1 кг карфиол
• 2 лимона
• ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме гъбите и ги измиваме. Слагаме ги в тенджерка заедно със зехтина и под капак ги задушаваме, докато останат на мазнина.
Прибавяме нарязания лук и 1/2 к. ч. топла вода. Когато лукът поомекне и сместа остане на мазнина, посоляваме и сваляме от огъня.
Почистваме и измиваме карфиола, накъсваме го на розички и го пускаме в тенджера, където е кипната вода с 1 ч. л. сол и щипка лимонтузу, прибавяме и парче лимонова кора. Варим 7-8 минути. Прибавяме сварения карфиол към гъбите и разбъркваме добре.
Изсипваме в голяма купа, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Докато ястието е още топло, изцеждаме отгоре сока на 1 лимон. Гарнираме с резенчета лимон.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...