Кулинарни рецепти » Зрял фасул с ориз по индийски

 Зрял фасул с ориз по индийски

Продукти: (за 4 порции)

• 100 г черен зрял фасул
• 100 г ориз
• 1 зелена пиперка
• 100 г краве масло
• 1 ч.л. куркума
• 1 ч.л. кимион
• 1 щипка чесън на прах
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме ориза и фасула за 1 час в студена вода, след което отцеждаме.

Кипваме на огъня 3 ч.ч. подсолена вода и сипваме фасула и ориза. Прибавяме куркумата и варим на слаб огън до омекване на продуктите.

В разтопеното масло запържваме ситно нарязаната чушка, чесъна и кимиона. Заливаме ястието с приготвената запръжка и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало