Продукти: (за 4 порции)
• 4-5 чушки
• 1 с.л. брашно
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 4-5 домата
• 150 г натрошено сирене
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме в сгорещеното олио препеченото брашно, разреждаме с 1 к.ч. хладка вода и прибавяме червения пипер и обелените и настъргани домати. Наливаме малко вода, за да получим рядък сос. Захлупваме и варим на умерен огън, докато сосът се сгъсти.
Прибавяме опечените и ситно нарязани пиперки, посоляваме и варим 10 мин. След това слагаме натрошеното сирене и варим още 4-5 мин.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...