Продукти: (за 4 порции)
• 300 г коприва
• 200 г домати
• 1 връзка пресен лук
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• 2 яйца
• 150 г кисело мляко
• черен пипер, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Копривата почистваме, измиваме и попарваме, нарязваме на ситно и задушаваме заедно с нарязания лук в малко вода.
След като поомекне, добавяме обелените и настъргани домати. Накрая сипваме размитото в малко вода брашно и подправяме на вкус.
Преди сваляне от огъня при непрекъснато бъркане добавяме разбитите с киселото мляко яйца.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...