Кулинарни рецепти » Задушен грах

 Задушен грах

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг пресен грах
• 1 пакетче краве масло
• 2-3 с.л. галета
• 50 г кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме граха и го варим в подсолена вода. Прецеждаме и го задушаваме в по-голямата част от маслото.

В останалото масло запържваме галетата, прибавяме я към граха, заливаме с топла вода, колкото да го покрие и варим още 5-6 мин на слаб огън.

Изсипваме готовия грах в чинии и обилно поръсваме с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало