Продукти: (за 4 порции)
• 250 г леща
• 2 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 люти чушлета
• 2-3 домата /пресни или от консерва/
• 1 щипка канела
• 1 щипка смлян карамфил
• 3-4 с.л. олио
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме лещата за 3-4 часа в студена вода. После я варим, докато омекне, и посоляваме на вкус.
Запържваме в олиото ситно нарязания лук, прибавяме ситно нарязаните скилидки чесън и обелените и настъргани домати. Отстраняваме съда от огъня и поръсваме с червения пипер, канелата и карамфила.
Наливаме 1 к.ч. топла вода, слагаме лютивите чушлета, връщаме на огъня и разбъркваме с дървена лъжица. След 10 мин прибавяме сместа към сварената леща, която трябва да е останала с малко сос. Поднасяме ястието, подправено с лимонов сок.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...