Продукти: (за 4 порции)
• 6-7 домата
• 2 пиперки
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 ч.ч. ориз
• 2-3 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 1 стрък чубрица
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука, пиперките и моркова и ги задушаваме в олиото и 2-3 с.л. вода. Когато омекнат, прибавяме ориза, скълцания чесън и ситно нарязания магданоз.
Задушаваме още 5-6 мин, след което заливаме с 1 ч.ч. гореща вода, посоляваме и добавяме обелените и ситно нарязани домати. Поръсваме със стритата чубрица, захлупваме и варим на тих огън, докато се свари оризът.
Преди сервиране поръсваме с едро смлян черен пипер.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....