Кулинарни рецепти » Леща с домашна юфка

 Леща с домашна юфка

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. леща
• 1 ч.ч. домашна юфка
• 1 глава лук
• 4 с.л. краве масло
• 1 клонка суха чубрица
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме лещата с 5 ч.ч. студена вода и я сваряваме.

Препичаме домашната юфка във фурната и я прибавяме към лещата, преди да се е сварила. Варим, докато продуктите поемат водата и ястието остане без сос.

Задушаваме ситно нарязания лук в маслото и го сипваме при лещата. Посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз и стрита чубрица.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало