Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. леща
• 1 ч.ч. домашна юфка
• 1 глава лук
• 4 с.л. краве масло
• 1 клонка суха чубрица
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме лещата с 5 ч.ч. студена вода и я сваряваме.
Препичаме домашната юфка във фурната и я прибавяме към лещата, преди да се е сварила. Варим, докато продуктите поемат водата и ястието остане без сос.
Задушаваме ситно нарязания лук в маслото и го сипваме при лещата. Посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз и стрита чубрица.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...