Кулинарни рецепти » Картофи в кисел сос

 Картофи в кисел сос

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г картофи
• 1 глава лук
• 2 с.л. брашно
• 5-6 с.л. олио
• 2 с.л. оцет
• 7-8 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз /или копър/
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на филийки.

Сгорещяваме олиото и запържваме в него ситно нарязания лук и леко препеченото брашно. Наливаме 3 ч.ч. топла вода, прибавяме оцета, зрънцата черен пипер, дафиновия лист и сол на вкус.

Когато сосът заври, слагаме картофите и доваряваме ястието още 10 мин на тих огън. При поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало