Кулинарни рецепти » Картофи в кисел сос

 Картофи в кисел сос

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г картофи
• 1 глава лук
• 2 с.л. брашно
• 5-6 с.л. олио
• 2 с.л. оцет
• 7-8 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз /или копър/
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на филийки.

Сгорещяваме олиото и запържваме в него ситно нарязания лук и леко препеченото брашно. Наливаме 3 ч.ч. топла вода, прибавяме оцета, зрънцата черен пипер, дафиновия лист и сол на вкус.

Когато сосът заври, слагаме картофите и доваряваме ястието още 10 мин на тих огън. При поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало