Продукти: (за 4 порции)
• 800 г арпаджик
• 1 глава лук
• 1 стрък праз
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 5-6 скилидки чесън
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме арпаджика, сваряваме го в подсолена вода и го отцеждаме.
Нарязваме праза и лука на ситно и ги задушаваме в олиото. Щом поомекнат, прибавяме брашното, размито в малко вода, арпаджика, ситно нарязания чесън, размитото доматено пюре, дафиновия лист и червения пипер.
Посоляваме, прибавяме черен пипер на зърна и наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите. Захлупваме и варим на тих огън.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...